logo banner home sitemap contact

Willemsoord

Op het culturele erfgoed van Den Helder, de voormalige Rijkswerf Willemsoord, vindt een deel van de culturele manifestatie Licht aan Zee plaats.

Op de bovenste twee verdiepingen van Gebouw 72 (voormalige zeilmakerij, takelaarswerkplaats) is een prachtige tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst te zien. Het thema Licht aan Zee is uitgewerkt in tekeningen, schilderijen, licht- en video-installaties.
Het is een mix van landelijk bekende kunstenaars, zoals Woody van Amen, Jos Kruit en Marc Ruygrok en Emo Verkerk, pas afgestudeerde kunstenaars, zoals Jasmijn Visser en provinciaal en regionaal bekende kunstenaars. Georges Hanna en Marijke van Wijk maakten de selectie.
De tentoonstelling loopt door in Kunsthal 52 en de Kunstuitleen Den Helder. Daar is een aantal kunstenaars geconcentreerd, die zich bezighouden met beeld en tekst, zoals Maria Barnas en Iris Tenkink. Daar vindt ook het poëziefestival plaats met o.a. Rutger Kopland en Ivo de Wijs.
In studio 62 op Willemsoord vinden vele activiteiten plaats, zoals een avond met Helderse bands, een Big Band avond, een modefestival en een dansfestival.
In de Kunstuitleen is een kindermuseum en in het Marinemuseum een kinderatelier en op de Abraham Crijnsen professioneel theater.

Uitgangspunt van Licht aan Zee is verschillende kunstvormen te laten zien met het accent op de beeldende kunst. Op drie niveaus: professioneel, kunsteducatief en projecten voor amateurs. Ook het Basis- en Voortgezet Onderwijs is er bij betrokken.

Ruud van de Wint

Op het terrein van Willemsoord staat het grote beeld Knowing by heart van Ruud van de Wint. Zijn werk op het Nollenterrein heeft zeker met Licht te maken en past goed in het thema. Het beeld wordt ingepast in de beeldenroute en er wordt verwezen naar het Nollenterrein. Bovendien is er op De Nollen een speciale fototentoonstelling te zien van het werk van R.W. van de Wint met als uitgangspunt het thema Licht aan Zee.

En verder...

Er zijn in Den Helder (Stichting De Nollen, Galerie Windkracht 13 en Richter) en de regio’s Anna Paulowna, Wieringen, Zijpe, Texel en  Schagen nog meer tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd.
Kijk voor alle activiteiten in Den Helder en de omliggende regio's op de pagina: "WAT"

Plattegrond Willemsoord
Een nieuw scherm wordt geopend met een overzicht van de diverse locaties op Willemsoord en een aantal elders in Den Helder.
Door over de locatie te bewegen met de muis wordt er aanvullende informatie getoond.

 

 

 

 

©2008 Licht aan Zee, designed by EM